Dermatologer forklarer, hvad de skal gøre efter en ansigtsbehandling, og hvilke almindelige vaner vil modvirke fordelene ved din behandling.

Men selv som skønhedsforfatter er jeg altid overrasket over omkostningerne ved en god ansigtsbehandling. Når du bruger så meget som 1000 Kr. eller mere pr. Session, hvis budget har råd til at holde regelmæssige ansigtsaftaler – især når de fleste æstetikere, og endda nogle hudlæger, anbefaler at få en hver fjerde til seks uge?

Næsten alt det, hun sagde, var inkluderet i mine eftermiddagsplaner (solbad mig og sov med en cocktail i hånden, før jeg badede og rejste ud på natten). Her tabte jeg 1400 Kr. på en hydrafacial, og jeg var en times tid væk fra muligvis at fortryde alle de fordele, jeg regner med, at det ville give. Nuh-uh. Jeg fulgte min æstetiker råd, derefter kaldte jeg flere eksperter til at finde ud af, hvad jeg skulle gøre efter en ansigtsbehandling – og hvad man ikke skulle gøre. Fortsæt med at læse for at få deres bedste tip efter ansigt.

Hvad skal man gøre efter en ansigtsbehandling: Dag 1

1. Undgå at plukke på din hud.

Det er sandt, du skal virkelig prøve at undgå dette hele tiden, men din hud er især følsom efter en ansigtsbehandling. Selvom det er fristende at pop hver lille hudorme eller hvidhoved, der bærer sit grimme ansigt på dine, skal du holde dine hænder væk, hvis du vil have smuk hud. Der er en grund til, at din facialist ikke blandede dem selv. ”Hvis jeg har foretaget ekstraktioner på en klient, ønsker jeg ikke, at de plukker i deres hud længere, da det kan forårsage irritation og potentiel ardannelse,” fortæller Chicago-baserede estetiker Meghana Prasad til SELF. ”Nogle gange vil der være en læsion, som jeg efterlader uden at udtrække, fordi den ikke er klar til at komme ud endnu.”

2. Spring over de tunge makeup- og hudplejeprodukter.

Hvis dit ansigt ser rødt ud af afskalningen eller udtrækningerne i dit ansigt, kan du blive fristet til at piske din tyngste concealer med fuld dækning ud. Modstå. Sejal Shah, MD, bestyrelsescertificeret hudlæge og RealSelf-bidragyder, fortæller SELF, at fordi dit ansigt giver en sådan dyb rensning, er det smart at give din hud en pause fra makeup og tunge produkter i en dag eller deromkring, fordi dine porer er mere åbne end normalt og derfor modtagelig for flere bakterier. At tage en pause fra makeup gør det også muligt for serum, cremer eller skræl, der blev brugt til at være mere effektive.

Bare rolig, du kan genoptage din sædvanlige makeuprutine den følgende dag. Første gang du anvender makeup efter en ansigtsbehandling, skal du sørge for at have givet dine børster og applikatorer en solid skrubning for at undgå udbrud efter ansigtet.

3. Gå let på dit ansigt, når du vasker det.

Husk, at din hud er ultrafølsom efter en ansigtsbehandling, så du vil gerne have det let. ”Ofte kan serum og fysisk manipulation af huden under ansigtet forstyrre hudbarrieren, så det er bedst at holde sig til blide, hydratiserende rengøringsmidler,” Joshua Zeichner, MD, direktør for kosmetisk og klinisk forskning i dermatologi ved Mount Sinai Hospital i New York City fortæller det til SELF. Hans anbefaling: Dove Sensitive Skin Body Wash, som han siger “fjerner snavs uden at kompromittere hudbarriererens integritet og hydratiserer huden på samme tid.” Selvom det markedsføres som kropsvask, er det blidt nok til at bruge på dit ansigt , bemærker Zeichner.

4. Spring toner over.

”Jeg anbefaler ikke at påføre tonere på huden i en dag eller to efter en ansigt, især hvis de er alkoholbaserede eller indeholder eksfolierende eller snerpende ingredienser,” siger Zeichner. ”Disse kan forårsage irritation eller tørhed i huden.” Efter en ansigtsbehandling skal du ikke behøver at bruge toner alligevel, da din æstetiker allerede har gjort en dyb ren og bragt din hud tilbage i balance.

5. Modstå saunaen.

Det er fristende, da de fleste kurbade ofte har en form for damprum eller sauna til rådighed for kunderne at bruge, men det er i din huds bedste interesse at nyde denne forberedelsesfacilitet for faciliteter. Når du har haft dit ansigt, skal du holde dig væk fra varme værelser af enhver art i mindst en dag. Din hud er allerede dampet til det maksimale under dit ansigt, og at tilføje mere kan føre til følsomhed og ødelagte kapillærer, forklarer Shah.

6. Tænk over den post-facial massage.

”Jeg ville være forsigtig med at få en traditionel massage på et bord lige efter at have fået en ansigtsbehandling,” siger Zeichner. ”Du kan bestemt gøre det, men massøren bliver nødt til at være meget forsigtig med dit ansigt og bør bestemt undgå en ansigtsmassage.” Så hvis du behandler dig selv på en fuld spa-dag, er dit bedste valg at få en massage inden dit ansigt, så du ikke behøver at bekymre dig om, at din delikate hud efter ansigt gnider mod massagebordet. Eller gå efter en opretstående nakke- og rygmassage i en stol, foreslår Zeichner.

7. Planlæg din træning.

Hvis du ikke fik chancen for at træne inden dit ansigt, kan du blive fristet til at snige den ind lige efter, men vent mindst en dag. ”Den øgede varme i huden og sveden kan være irriterende for din frisk eksfolierede hud,” siger Prasad. ”Hvis mine klienter er fast ved at træne, foreslår jeg normalt, at de sørger for at tage deres tur til gymnastiksalen inden deres aftale, så deres hud har tid til at heles.”

Hvad skal man gøre efter en ansigtsbehandling: Dage 2 og 3

8. Læg eventuelle eksfoliatorer eller ansigtscrubs af.

Over-eksfoliering kan skade din huds beskyttelseslag og kan føre til betændelse. Da de fleste ansigtsbehandlinger indeholder en eksfoliant – enten kemisk eller fysisk – anbefaler Zeichner, at du springer over alt, der kan irritere din hud i flere dage efter at have fået en. Hold dig i stedet med en blid ansigtsrens.

9. Hold dig væk fra acne-produkter og andre hjemmebehandlinger.

Når det kommer til pleje af ansigtet, er det bedst ikke at overdrive det på produkter, og det er især tilfældet, når det kommer til barske, potentielt irriterende produkter. Dette inkluderer retinoler, hjemmeskaller og rensemidler og tonere med salicylsyre. Disse produkter kan gøre den friske udstråling efter ansigtet til rødme.

Det er også bedst at undgå de fleste ansigtsmasker. “Mange ansigtsmasker, der er designet til at lysne, eksfoliere eller behandle acne, kan forårsage betændelse i hud, der er følsom fra ansigtet,” forklarer Zeichner. ”Ingredienserne i disse behandlinger kan irritere allerede følsom hud.” En undtagelse fra denne regel er fugtighedsmasker, der indeholder ingredienser som hyaluronsyre. Prøv Zeichners valg – Neutrogena Hydroboost Hydrogel Sheet Mask – som han siger er en fantastisk mulighed efter ansigt.

Hvis du føler dig usikker på, hvilke produkter du skal bruge efter ansigt, er eksperter enige om, at det er en god ide at bede din æstetiker om anbefalinger om, hvad du skal bruge på dit ansigt, når de er færdige med din behandling.

10. Hold dig ude af solen.

I det mindste bør du annullere alle planer om at sidde ved poolen eller ved stranden efter dit ansigt – medmindre du planlægger at gemme dig bag en bredbremmet hat hele tiden. ”Fordi din hud netop er blevet affolieret, er den mere følsom og sårbar overfor solens skadelige stråler,” forklarer Prasad. Efter et par dage kan du bekymre dig mindre om, at din hud reagerer negativt på solen, men det er stadig smart at bære en solcreme med en SPF på 30 eller højere hver dag.

Hvad skal man gøre efter en ansigtsbehandling: Dage 4-7

11. udsæt enhver voks- eller laserbehandling på dit ansigt.

Når din æstetiker giver dig grønt lys til hårfjerningsprocedurer i dit ansigt, afhænger det af, hvor intenst du blev afskaffet under dit ansigt, men Prasad siger, at en god tommelfingerregel er at vente mindst en uge. ”Voksning eksfolierer især huden, og overdreven eksfoliering vil gøre det mere sandsynligt, at voksen løfter huden og efterlader dig et grimt skorpe i stedet for smukt plejede bryn,” siger hun.