Wellness dækker over et væld af ting; alt lige fra spa og sauna til gåture og sund mad.

 SYNG I BADET

Findes der noget, du kan komme i bedre humør af, end din yndlingssang? Start dagen med et bad, og tag din radio, iPod eller Mp3-afspiller med ud på badeværelset. Skru op for musikken, dans og syng med! Sving med lokkerne og skrål så højt, du kan. Du vil få et kæmpe energiboost og et fantastisk humør, der varer ved resten af dagen!

Alternativ: Hvis du går i bad om aftenen, så sæt noget dejligt beroligende musik på, så du får slappet godt af inden sengetid. Din nattesøvn har aldrig været bedre!

TÆND DUFTLYS

Ahhh – den perfekte måde at runde en lang dag af på, er at tænde stearinlys i hele hytten, smække benene op, og nyde en god bog, læse et magasin eller se lidt flimmerkasse. Gør aftenen endnu mere lækker og luksus-agtig ved at anskaffe dig duftlys i alverdens smukke farver. Det pynter ikke bare mere end de kedelige fyrfadslys, det fylder også hele dit hjem med den skønneste velduft!

Tip: Et duftlys med lavendel virker beroligende og har en smuk og sommerlig lilla farve. Du kan også drømme dig til det eksotiske Caribien, og anskaffe dig et lys med vanilleduft. Mums!

TRÆK STIKKET UD

For meget om ørerne? Prøv at trække stikket ud – bare for en enkelt dag. Glem alt om radio, Tv, Facebook, Messenger og mobiltelefon, og tillad dig selv at nyde stilheden. Du vil opleve, at du pludselig har tid til de ting i hverdagen, du plejer at have problemer med at nå. Sov ekstra længe, læs en god bog, ryd op i garderoben eller tilbring en hel dag i din pyjamas. Det vigtigste er, at du får slappet helt af, og lukket verden udenfor ude for en stund. Øvelsen hjælper formidabelt på stress, og dagen derpå vil du føle dig dejligt udhvilet og fuld af energi.

Tip: Giv bedsteveninderne besked om i forvejen, at du ikke er til at få fat på – ellers risikerer du, at hele vennekredsen bliver bekymrede for dig, og det var jo ikke meningen, vel?!

LEG HJEMMESPA

Længes du efter den ultimative selvforkælelse, men mangler pengene på kontoen? Invitér bedsteveninden over til en omgang hjemmespa. Find badesalt, fodfil og neglelak frem, og giv hinanden en pedicure, manicure eller begge dele! Sæt afslappende musik på, find de gode, vamsede håndklæder frem og tænd masser af stearinlys i hele hytten.

Tip: Tøm køleskabet og lav jeres egen ansigsmaske! Blend kiwi, mango og yoghurt naturel. Smør blandingen i ansigtet, og lad det sidde i cirka 10 minutter. Skyl efter med lunkent vand.

SÆT VAND PÅ KØL

Det kan lyde banalt, men det emmer af overskud og ren hverdagsluksus, hvis du investerer i en glasflaske med prop eller låg, som du fylder med vand og sætter på køl. Vand er nemlig den nemmeste – og billigste – vej til sundhed. Sørg for, at vandet er friskt hver dag, så du kan snuppe dig et forfriskende, iskoldt glas når du kommer træt eller udkørt hjem fra arbejde eller skole.

Tip: Hvis du ikke er den store fan af vand, så tilsæt lidt naturlig smag, ved at putte citron, melon eller frosne bær i. Hindbær, jordbær og blåbær er perfekte til formålet – og så ser det jo bare endnu mere skønt og appetitteligt ud med lidt farve!

LAV ÅNDEDRÆTSØVELSER

Mangler du energi, eller føler du dig stresset? Start morgenen – og slut dagen af – med lidt meditation og åndedrætsøvelser. Øvelsen får dig til at afspænde i alle kroppens muskler, og du lærer samtidig at trække vejret harmonisk og helt ned i maven. Seancen tager ikke mere end fem minutter, og du vil føle dig som født på ny bagefter.

Tip: Træk vejret dybt ind og helt ned i maven, mens du langsomt tæller til tre. Koncentrér dig kun om din vejrtrækning, og luk alt andet ude.

Hold vejret mens du tæller til tre, og pust derpå langsomt ud til lungerne er helt tomme for luft. Gentag øvelsen 10-15 gange.

#Wellmore #Wellness #HistorienOm Wellnes